tirsdag den 11. november 2014

De bedste syltede rødbeder

2 kg rødbeder
0,75 L eddike
750 g sukker
2 kanelstænger
2 stjerneanis
3 laurbærblade
Atamon

Rødbederne koges med skræl i letsaltet vand 30-60 minutter, og smuttes ud af/ gnides fri af skrællen. Skæres i skiver. Lagen af eddike, sukker og krydderier får et opkog. Glas skoldes og skylles med atamon. Rødbeder kommes i glassene, og lagen hældes over.
Trækker minimum en uge, før de nydes...og det kan være svært at vente på.
Yngstesønnen og hans bedste kammerat var med i hele processen. Høste rødbeder, få skrællen af, veje af til lagen, ryste de skoldede glas med atamon og skære rødbederne i skiver. Jeg tog mig af at hælde den varme lage over. 
De lavede så selv mærkater.
Der blev af portionen ialt fem glas af varierende størrelse...alt efter hvad der var i skabet😄
Og bedstevennen fik selvfølgelig et glas med hjem, for arbejdsindsatsen...og de hyggede sig heldigvis med det.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar