tirsdag den 16. september 2014

Undgå spild af mad

Maplanen for ugen blev straks ændret lidt, grundet resteoverskud.
Mandag skulle vi have laks, og jeg besluttede, inspireret af en ret jeg tidligere har lavet, ikke at købe flere kartofler ind, men servere spaghetti til.
I Netto, hvor de skulle have laks på tilbud kunne jeg ikke finde nogle af de små pakker, men kun en pakke med seks fileter i. Men med middagsgæst pludselig, var det også ganske fint.
Vi fik laks med spaghetti vendt med spinat og finthakket forårsløg. Og dampede bønner.
Og må indrømme at jeg ikke plejer at være specielt modig i fiskevalg til børnene, så ekstra glæde over at yngstesønnen var begejstret over laksen.


Men der var en enkelt laksefilet tilbage.
Så frokosten idag blev en improviseret laksesalat.   Et stykke agurk ca 10 cm...uden kerner og i små tern, en laksefilet i mindre stykker og 2 spsk philideldia flødeost med hvidløg.
Det var nemt og smagte skønt. Der var nok til 4 stk knækbrød.Og spaghetti havde jeg desværre kogt for meget af..så spaghetti og grønt, og en rest fetaost kom i et fad...æggemasse som til æggekage over og bages i ovnen ca 30 min...vupti...lækker, nem, vegetarisk resteret. Kunne nemt servere en salat til, men vi var kun to voksne hjemme idag, og vi er væk mange aftener denne uge, så ikke købt yderligere ind. Og der er faktisk lidt æggekage tilbage til frokosten imorgen også :-)...

1 kommentar: