lørdag den 12. september 2015

Ta da # 2 Minecrafthuer med opskrift


Har til en minecraft adventskalender til yngstesønnen (og nevø) strikket disse huer...str 9-12 og (6-8) år
De er strikket i akrylgarn, da det var eneste garntype, hvor jeg nogenlunde kunne finde den rette grønne nuance. Og ja den er næste umulig at fange på billederne 😊

Inspireret fra pinterest, hvorfra jeg har diagrammet til mønsterborden.

Slå 120 (112) masker op på rundpind 3. Strik rib 2 ret, 2 vrang til arbejdet måler 3 cm. Skift til rundpind 3,5 og fortsæt i glatstrik. På første pind tages 8 (7) masker jævnt ind ved at strikke to masker sammen. Således at der nu haves 112 (105) masker. Strik 2 omgange yderligere inden mønsteret begyndes. Strik efter diagram. 
Efter mønsteret fortsættes glatstrik til arbejdet måler ca 16 (15) cm. Herefter placeres 8  (7)maskemakører med 14 (15) masker imellem. Der tages nu ind ved at strikke to masker sammen efter maskemakøren på hver anden omgang. Ialt 6 gange. Herefter yderligere 4 gange på hver omgang. Der skiftes til strømpepinde, når rundpinden bliver for stor. Snoren trækkes igennem de resterende masker, strammes og hæftes. 
Huen er ca 22 (20) cm lang. 

5 kommentarer:

 1. Hvor er de blevet gode!
  Det er nemlig svært at fange nogle farver med kameraet. Jeg synes også, at det altid er lidt svært med grønne farver.

  SvarSlet
 2. Tak skal I have. Ja den grønne farve er svær, specielt når den skal være en skarp nuance. Og den allerede efterårsagtigt belysning hjælper hellervikke, når man ikke er udstyret med det bedste kameraudstyr.

  SvarSlet
 3. De er altså blevet rigtig flotte. Dem skal de nok blive glad for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laila.. Satser også på de falder i god jord.... Men der er jo desværre lidt tid , til de skal gives, når det er adventsgaver.

   Slet