torsdag den 13. september 2012

Efterår...gulerodssuppe

Når efterårsvejret er kommet over os...og dermed desværre også den første slemme forkølelse, må der laves suppe.
Lavet gulerodssuppe. Og den smagte dejligt. I ungernes tallerkener kom der dog også kødboller, for mere fyld.

300 g gulerødder skrællet og skåret i skiver
1 mellemstort rødløg- hakket
1 spsk olie
½ tsk spidskommen
1 tsk karry
1 tsk stødt ingefær
1 terning okse eller hønsebouillon
3/4 l vand
salt
peber
1 bæger smørreost

Gulerødder og rødløg svitses et par min i olien sammen med krydderierne. Bouillonterning og vand tilsættes, og koger ca 20 min. Suppen blendes og til sidst blendes smørreost med. Vi valgte en smørreost med smag (krydderurter, men havde egentlig planlagt piantost), for at sætte lidt mere smag på suppen.

2 kommentarer:

  1. Og så lidt chili til at jage forkølelsen væk:) Mums.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kunne være dejligt med chili, det er mine unger desværre ikke så vilde med endnu.

      Slet