søndag den 11. oktober 2015

#kidsmonth - børneværelset 4

Videre med baby born tøj til niecen
Der er nu strikket top og nederdel.
Nederdelen er i striber - med de to lilla nuancer som toppene/vestene erOpskrift top
Rundpind
Slå 62 masker op, og strik ret frem og tilbage på rundpind, mens der på første pind placeres maskemakører efter 12, 10,18,0g 10 masker, de sidste 12 masker strikkes. 
På 2. Pind startes udtagninger med at slå om en maske før og efter hver maskemarkører. Denne maske strikkes drejet ret på næste pind. Der fortsættes i retstrik på hele øverstykket af toppen, mens der tages ud som ovenstående på hver pind ialt 10 gange. OBS på 4 pind strikkes et knaphul ved at der i starten af pinden strikkes to ret, slå om og to ret sammen. Dette omslag skal strikkes alm og ikke drejet ret på næste pind. 
Efter de 10 udtagninger lukkes for maskerne på ærmerne (de stykker der startede ud med 10 masker. På næste pind slåes 4 masker op i hver side under ærmerne, og der strikkes herefter rundt i glatstrik. På første runde strikkes den første og sidste maske sammen. Strikkes glatstrik til arbejdet måler 9 cm under ærmet. Der strikkes herefter en omgang vrang, en omgang ret, en omgang vrang og lukkes herefter af i ret. Hæftes ender og monteres knap.

Opskrift nederdel
Strømpepinde 2,5 og rundpind 2,5

Slå 62 masker op i mørk lilla og strik rib 1 ret, 1 vrang til ribben måler ca 5 cm. Der skiftes farve og til rundpind over næste omgang, hvor der fordobles antallet af masker ved at tage en maske ud i lænken mellem hver maske. Der strikkes herefter rundt i glatstrik. 4 omgange lyslilla, 2 omgange mørk lilla. Til der er 4 striber af begge. Med min strikkefasthed ca 6,5 cm fra ribbens underkant. Herefter strikkes 2 omgange lys lilla, og på næste omgang strikkes to ret sammen, slå om. Dette gentages hele vejen rundt ( danner picotkant). På næste omgang strikkes ret. Strikkes yderligere 4-5 omgange i lys lilla. Dette bliver ombuk til at give lidt tyngde til nederdelen. Luk af. Kanten bukkes rundt ved hulrækken, og syes på vrangsider som ombuk herved dannes picotkanten. Hæftes ender og klar til brug.

2 kommentarer:

  1. Det er rigtig sødt. Hvor får du dog energien fra?

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak. Jo det hjælper jo at holde hænderne igang, når trætheden er en del af hverdagen som børnefamilie😊

      Slet