onsdag den 8. oktober 2014

Efterårs hyggeaften

Skulle have nogle søde veninder fra handilogen på besøg i aften. Og den stod på efterårshygge.
Jordskokkesuppe med squash-sesambrød. Havde jo stadig en masse squash i køleskabet. 


1 pose jordskokker...650 g.... Skrællet og skåret i tern
1 rødløg
1fed hvidløg
2 spsk olie
8 dl vand
1 grøntsags bouillonterning
1/4 l madlaviningsfløde
Salt
Peber
Timian 

Løg,hvidløg og jordskokker svitses.mkoges møre i bouillonen. Blendes. Tilsættes madlaviningsfløden. Varmes igennem og smages til med salt, peber og timian.


600 g squash
50 g gær
5 dl kærnemælk
3  tsk salt
1 spsk sukker
1 kg hvedemel
100 g sesamfrø

Squash rives fint og drysses med salt. Står ca 1/2 time og knuges fri af væde.
Kærnemælk lunes. Gær opløses. Sukker, squash og sesamfrø blandes i. Mel blandes i. Æltes godt. 
Hæver 45 min. Formes til to store brød. Efterleve ca 30 min. Pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i ca 1/2 time. 


Rødbedepizza med rødbeder fra haven, og også hjemmedyrkede peberfrugter og agurk i salaten.



Til dessert æblecrumble, af æbler fra svigerforældrenes have:-). Desserten fik jeg dig desværre ikke taget billeder af...der gik snakken, hvis for godt. 
Og bordet var pyntet med lidt efterårsstemning.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar